Saturday, July 28, 2007

Поредната изцепка на Стоичков

Днес прочетох част от интервюто, което Стоичков е да за списание MAX.
Този тип съм го намразил от доста време главно заради държанието му.
До преди няколко месеца водеше собствена рубрика в барселонският вестник "Мундо депортиво" в който обиждаше постоянно играчите на Реал Мадрид, дори от вестника го изгониха с разправия.
Не си беше плащал данъците и поради това на няколко пъти публично се отказа от България , но след като му опростиха смешната сума, която имаше да дава на страната ни се прибра веднага след като не се беше прибирал няколко години. Имало е доста пъти където се е гаврил с обикновените български граждани, дори и родителите му се отказаха публично от него.
От интервюто се разбира, че е бил в националният отбор само, защото му трябвали три години стаж за да бъде треньор на западен клуб. Обижда Димитър Певен и българските журналисти.

Както каза една журналистка от Ринг+ "Голям футболист, малък човек".

Ето и въпросното интервю.

Веднага и отговора на Димитър Пенев.

Tuesday, July 24, 2007

Добрата новина

Както казват добрата новина никога не идва сама. След магическото щракване на г-жа Саркози(чудно защо го пазеше толкова дълго време, но явно са и на свършване тези магически способности) с което успя да освободи българските медици от либия, долетя новината, че любимото ми футболно първенство ще бъде предавано по ТВ7. Досега се предаваха няколко мача от италианското първенство само по Ринг+, но гледахме само отбори в дъното, защото от телевизията нямали пари да купят и мачовете на водещите отбори.
И за капак на всичко четвъртък в шоуто на Слави ще е любимият ми играч на Снукър Шон Мърфи. Сега е в България, някои казват дори, че си е купил къща тук, но информацията е непотвърдена.

Сега по моите вярвания в равновесието чакам лошите новини.:)


P.S. Първа лоша новина. Вчера ми влезна някаква шушулка в окото и причини доста злини. От днес съм на капки за очи.

Връх Конгур

Преди две седмици бях до връх Конгур на почивка малко и да си поснимам, но поради голямото ми зарибяване по сериала
Battlestar Galactica бях забравил да кача снимките и ето ги сега.
Мястото е близко, пък и има хижа в която си гледат разни животинки, храната не е скъпа и има доста място където може да си излегнех, дори и шезлонги имаше, което в хижа не го бях виждал.

Опитах се да снимам някакви петли, но за съжаление при всеки мой опит да приближа фотоапарата кокошките ме нападаха и трябваше да снимам през мрежата.



Зайците бягаха доста и беше почти невъзможно да ги снимам.



Добре, че имаше две малки момичета да ни покажат, че в храстите се бяха скрили малки зайчета, а те лесно се хващаха.




Също и гълъби гледаха, но като отидох да ги снимам и започнаха да буйстват в клетката, явно си мислеха, че ще им дам храна.
След около 3-5 минути разбраха каква е истината и се успокоиха.




Хапнахме, пийнахме и след малко почивка тръгнахме да видя върха на планината.
Не успяхме да стигнем чак до горе, но поне излезнахме на голо, където се откри доста красива гледка.





Зумнах малко да видя и Петрич, но той се намира точно до планината и от там където гледах се вижда само половината.



Една от целите на отиването бе и да разуча как стоят нещата с боровинките.
Трябваше да ходя за един месец на бране, имало голяма далавера.
Миналата година хората изкарвали по 100лв на ден, но за съжаление тази година боровинките бяха три пъти по-малко, а берачите три пъти повече.
Има доста хора от други градове, които са дошли тук само за това.
Пък и точно тия дни с тези рекордни жега, аз от вкъши не мога да излезна, а да отида там да бера на тая жега и дума да не става.



На връщане видяхме и няколко малки хижи на ловджии.


Friday, July 20, 2007

To Be or Not to Be

Днес докато разглеждах списъците на блогърите подкрепили Мишел се натъкнах на старият ни приятел .:: ju ::.. Не бях разбрал, че си е сменил сайта, мислех, че просто се е отказал от блогърските си работи.
Разгледах новият(поне за мен) му сайт. Сега наред с красивите жени качва и разни интересни сайтове. Точно там открих една много интересна статия. Става дума за проблемът с наднорменото тегло на повечето хора и как всички гледат да изкарат пари от тази работа.
Четивото е доста добро.

Търся помощ

Хора, братя и сестри.
Изпаднах в положението да търся нещо в нета и да не мога да го намеря.
Един приятел ме помоли да му запиша Madagascar или Finding Nemo на двд с бг аудио.
Търсих в шесте най-известни бг тракери, но нищо. Някак са изчезнали тези торенти.
Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.
Madagascar го има в старата арена, пише че има 92 сийдъра, но това е явно стара информация, защото не мога да се закача дори за един.

Sunday, July 15, 2007

ГДБОП тормози български блогъри

Дълго време мислех дали да напиша нещо по въпроса и сметнах, че ще е от полза още един пост по темата. От една страна може да има още хора, които не са разбрали какво е станало, пък от друга полицаите, които преглеждат блоговете да не остават без работа.
От този пост тръгна всичко. Новината беше отразена ето тук. Доста бг блогъри изразиха мнението си в собствените си блогове за гаврата която си правят полицаите, списък правят няколко хора, най-добре мисля, че се справят Антония и Валери. Не успях да прочета всички коментари по темата, защото са доста и щеше да ми отнеме цял ден, а в момента нямам толкова. Най-много ми харесаха постовете на Йовко и Дончо. Смятам, че двамата са казали всичко, което може да се каже и мисля, че няма блогър, който да не е съгласен с тях.
За съжаление все още живеем в Абсурдистан. Полицията си прави каквото си иска, дори и нарушаването на закона не и пречи както е написал dzver.
Последно време е истинско геройство да имаш възможност да отидеш да работиш в чужбина, но да останеш в България с цел да промениш нещата.
Покланям се пред тези хора.

Saturday, July 7, 2007

Разни котки

Последно време в квартала ни има най-много котки.
Братовчед ми, който живее под нас, си взе нова котка.
Страшен пич е новият, но още си няма име. Като гледам сигурно ще се казва Спиди, задари много бързите му движения.
Ето малко негови снимки, голям сладур е.











За съжаление не всеки си е уредил живота като милият ни приятел.
Ето и няколко снимки на бездомно семейство. Не успях да хвана цялото семейство, защото са 13 мачора и само се крият.



Tuesday, July 3, 2007

М-тел реклама

Абонат съм на М-тел, но съм на ваучер.
Преди няколко дни получих смс в който ми казваха, че на следващото зареждане ще получа 50% бонус от това което съм платил. Днес си заредих с дебитната карта на един приятел 30 лева. Естествено с дебитната карта има намаление, плащаш 24 лева и получаваш 30. След 5 мин получих смс в който казваха, че получавам 10 лева бонус, при положение, че очаквах 15. След като им хвърлих една майна като си мислех, че съм прецакан получих и още един смс в който ми дадоха и обещаните 15 лева бонус.
Явно си раздават нон стоп някакви бонуси. Така с 24 лева получих общо 55.
Пък и досега не съм имал никакви проблеми от М-тел.

Sunday, July 1, 2007

Формула 1

Днес изгледах поредният старт на Формула 1.
Не съм гледал толкова много състезания от както Хакинен се отказа, просто не виждах да има някаква драма. Но тази година нещата се промениха. Четири пилота се борят за първото място и никой не смята да се отказва. Аз лично съм за Маса, като фен на Ферари, пък и Райконен никога не съм го харесвал. Ако бях шеф на Ферари, веднага бих го заменил с Ник Хайдфелд.
Днешното състезание почти нямаше катастрофи, но пак беше доста интересно. Жалко, че Райконен още не е разбрал ролята си на втори пилот, получава се нещо като Алонсо в Макларън, просто и двамата правят много грешки за разлика от своите по-млади и по-неопитни съотборници.
Силно се надявам Маса да стане шампион, но досега Хамилтън заслужава най-много първото място.