Tuesday, September 4, 2007

Първи дъжд и медиини гаври

Днес за първи път валя на разкопките, но за кратко. Почивахме над час, но после наваксахме с добри открития. Първо открихме доста запазена рибарска кукичка. След това открихме и първия си пръстен. Малък, бронзов и доста грозен, но все пак пръстен.
Най-много ми хареса една игла за коса. По принцип намираме доста игли за коси, но тази имаше фигурка на някаква птица в горния си край. Намерихме и част от женска малка статуя, беше останала само задната част от косата, която е вързана на кок.
Последното беше лампа тип "Лампата на Аладин", липсваше само дъното и.

Потърсих в гугъла дали медиите са писали нещо за откритите преди няколко дни фигурки на Дионис, защото гледах са давали репортаж за тях по местните калбелни телевизии, но информацията е нищожна. Тук има малко информация, но е грешна. Доколкото помня фигурките бяха само четири. Дори и името на шефа са сбъркали. В статията пише, че се казва Людмил Вакалински, а истинското му име е Людмил Вагалински. Има дори и още по-фрапиращи грешки на името му. В този сайт са го кръстили Любомир Вакалински. Има и други интересни лъжи. Тук дори и знаят колко е голяма крепостната стена, при положение, че ние още не знаем.

Общо взето медиите ни са на много ниско ниво и вярната информация и нищожна.

No comments: