Thursday, February 21, 2008

7 албума(групи) на самотен остров

Благодарение на CarreraGT играта 7 албума, които бих взел на необитаем остров стигна и до мен.
Труден избор ще е с албумите и поради това ще включа и по една бонус песен.

1. Iron Maiden - Голям фен съм на концертните изпълнения, а най-добрият им концерт е Rock In Rio. Не знам защо, но тях винаги съм ги свързвал с морето.
Бонус трак - Don't Look To The Eyes Of A Stranger.

2. Metallica - На този остров сигурно бързо ще изперкам, а по-добър лек от тази група нямам. Колебая се между „Kill 'Em All“ и „Ride the Lightning“. При втория албум китарите са с по-красиво звучене, но при първия са по-хеви, което ще ми е нужно. Проблем е как сам ще правя пого, явно ще се блъскам в някакви палми.
Бонус трак - Естествено "One"

3. U2 - Няма как да ги пропусна, според мен те свират най-емоционалната музика в последните 20-30 години. Сто процента трябва да е нещо концертно, защото там най-лесно се предава красотата в песните им. Спирам се на U2 Live from Chicago 2005 не защото е по-добър от старите концерти, а защото съдържа хитове като "City of Blinding Lights", "Miracle Drug" и "Sometimes You Can't Make It on Your Own", които са от последния им албум.
Бонус трак - All Along The Watchtower. За мен това е най-добрия кавър на песента.

4. Rage Against The Machine - Сега като се събраха, започнаха мечтите за един концерт в България, но ще съм доволен и на Battle of Mexico City.
Бонус трак - The Ghost of Tom Joad

5. Coldplay - Един "The Best" ще ми свърши перфектна работа за успокояване след толкова много жици.

6. Sonata arctica - Проблема при тях е, че им харесвам само баладите. Ще взема една компилация съставена само от балади.
Бонус трак - Still Loving You - невероятен кавър са направили момчетата.

7. Enya - Жената с най-великия глас.


Ще ми е доста интерсно да видя седемте албума на Коралски, Вечно зелената Габриела, "Консервативната" Моника, Мрачната Satany и Изчезналата последно време Вел.

1 comment:

Vera said...

Iron Maiden, Coldplay и Enya - аз на това му казвам да съчетаеш несъчетаемото :)