Wednesday, February 27, 2008

Последствията от "Калчополи"


За огромно съжаление италианското калчо вече не е това, което беше преди няколко години. След случая "Калчополи" всичко тръгна назад. Съдиите може би наплашени, започнаха системно да прецакват Ювентус и Милан, а за Интер са направо месии. В мачовете през уикенда не дадоха общо пет 100% дуспи за Юве и Милан, а в днешния мач между Интер и Рома, съдията направо добута нерадзурите до равен, след като си измисли някакъв червен картон за Мексес(от Рома).Ето и още една статия, която доказва твърдението ми.
За жалост калчото се превръща в една пародия.

3 comments:

plamenj said...

жалка работа - в края на 90-те прецакването на парма и лацио на няколко пъри за да могат юве и милан шампиони даде началото на края за "най-силния шампионат". като гледам сега интер - явно не са си научили урока... скоро ще паднат и след бундеслигата по гледаемост и ще секнат паричките...

Anonymous said...

През 90-те години нямаше толкова очевидно подпиране. Тогава беше, както сега се подпират Манчестър в Англия, които нямат един мач срещу Тотнъм без да им помогне съдията, да не говорим за другите им мачове, но пак не може да стигнат първото място. А Интер и слабо да играят пак няма кой да ги спре с тия съдии.

plamenj said...

В периода 1996 - 1999 и трите титли ги свързвам с някакви безумни съдийски отсъждания... Направо се чудя как следващите 2 години пуснаха римските отбори до скудетото.

Сега е зле, но и тогава беше, може би спомените просто избледняват ;-)