Tuesday, July 8, 2008

Сватба


След три седмици съм на сватба на един мой приятел. До тук добре, но вчера ме помоли аз да я снимам с моя фотоапарат. Обясних му, че не съм снимал подобно нещо и не знам какъв ще е резултата, пък и нямам допълнителна светкавица, която за сватби се явява задължителна, но това не попречи на мнението му и се съгласих.

Ако имате някакви съвети за снимане на сватба сега е момента да ги споделите.


P.S. - Половин час в небето щъкаха може би най-красивите светкавици, които съм виждал някога, но за нещастие съм на работа и не си нося машинката.
Липса на късмет, какво да се прави.

6 comments:

Anonymous said...

знам че ще го направиш, но може да разгледаш разни сайтове на още по-разни фотографи, които се занимават главно с това. най-малкото може да си харесаш някой мотив и да видиш дали ще успееш да направиш нещо подобно.

Anonymous said...

освен предния съвет, мога да те посъветвам да се разходиш и в новинарската група alt.photography -- там съм срещал теми именно за сватбени снимки.

Anonymous said...

Много е важно да знаеш добре целия сватбен ритуал, за да знаеш какво и кога се случва, а не да "догонваш" събитието.
Свястна светкавица, както сам си казал, подходящи обективи - примерно един портретен светлосилен, ще ти трябва и нещо по-широко...
Честно казано, най-добрият съвет в случая е твоя приятел да си намери добър фотограф, а ти не пречи пак да снимаш и да дадеш най-доброто от себе си. Защото същата сватба няма да се повтори, а да снимаш такова важно събитие по метода проба-грешка не е най-доброто решение.
Поздрави! :)

Anonymous said...

P.S.
Не забравяй, че после и младоженците, и гостите ще искат снимки, много снимки. Което означава, че голяма част от времето, когато всички ядат/пият/пеят/танцуват, ти ще трябва да щъкаш наляво-надясно и да снимаш, снимаш, снимаш. ;-)

Вещица в чужбина said...

Хъх, аз снимах на сватбата на сестра ми. Снимките са некадърни, но най- лошото е ...че ме има само на една. Или може би това е била целта ?!

ratm said...

Благодарско на всички за съветите.