Monday, April 27, 2009

Клиника на колела

Идеята да се направи репортаж или документален филм за пътуващите в българските влакове е много стара, но незнайно защо никой не се беше навил да я реализира.
Тази събота(25.04.2009г.) това направи предаването "Темата на Нова". Имам няколко забележки към предаването, но все пак евала за желанието.
За мое огромно съжаление цялото предаване само беше 15 минути.
Очаквах малко по-луди хора да изберат, но предаването са го заснели само за една вечер и явно не са имали късмет.

Реализацията на идеята си я представям ето така.

Мартин Карбовски е точния човек, който да направи този репортаж. Цялото заснемане ще им отнеме най-много седмица. Ще снимат само най-лудите пътници по влаковете(няма как да ги объркаш) и техните истории. Всеки които е пътувал редовно няколко години чрез БДЖ е виждал поне един подобен екземпляр с негова си версия за всичко от живота.
Ако не се навият да снимат лудите по влаковете, може да снимат обикновени хора с истории за случки с подобни хора. Това също ми се вижда добра идея.

Сега дори мисля да му напиша на Карбовски едно писмо, пък може и да се навие.
Той обича да снима подобни неща.

7 comments:

Anonymous said...

Напиши му. Ако беше за някое свестно предаване - Карбовски, пък и други журналисти, нямаше да се навият. Ама за някоя тъпня са готови. Все едно, трябва да се угажда на спонсорите, какво значение има ще го гледа ли някой или не.

ratm said...

Дай предложение ти за нормално предаване и ще го обсъдим :)

Anonymous said...

Писах СВЕСТНО предаване.

trade said...

Ееее, тук вече е до вкусове.

rraycheva said...

Гледайте “Влак за морето”, документален, реж. Андрей Слабаков, награда на фестивала на късометражното кино – Париж, Франция, 1990 г.

ratm said...

Стига да има от къде да го намеря, че е доста стар.

tanisto said...

Аз потърсих по разните торенти и сайтове, само че го няма....:(