Sunday, July 15, 2007

ГДБОП тормози български блогъри

Дълго време мислех дали да напиша нещо по въпроса и сметнах, че ще е от полза още един пост по темата. От една страна може да има още хора, които не са разбрали какво е станало, пък от друга полицаите, които преглеждат блоговете да не остават без работа.
От този пост тръгна всичко. Новината беше отразена ето тук. Доста бг блогъри изразиха мнението си в собствените си блогове за гаврата която си правят полицаите, списък правят няколко хора, най-добре мисля, че се справят Антония и Валери. Не успях да прочета всички коментари по темата, защото са доста и щеше да ми отнеме цял ден, а в момента нямам толкова. Най-много ми харесаха постовете на Йовко и Дончо. Смятам, че двамата са казали всичко, което може да се каже и мисля, че няма блогър, който да не е съгласен с тях.
За съжаление все още живеем в Абсурдистан. Полицията си прави каквото си иска, дори и нарушаването на закона не и пречи както е написал dzver.
Последно време е истинско геройство да имаш възможност да отидеш да работиш в чужбина, но да останеш в България с цел да промениш нещата.
Покланям се пред тези хора.

4 comments:

Vera said...

Дам, прав си, още едно мнение по въпроса никога не е излишно, само дето не виждам какво ще се промени дори да изпишем и целия Интернет. Може би само ако въпросът получи гласност в Европа, може на някого да му направи впечатление, тук явно не е нищо ново под слънцето. Колкото повече си мисля за държавата, толкова повече се отчайвам от живота, май всички трябва да живеем някак въпреки нея.

ratm said...

Днес гледах по БТВ даваха за случая. Няколко човека са писали писма до важни хора извън България.
Захванаха се с неподходящи хора този път, както и се случи с торентите.

Vera said...

Да, определено всички са се хванали много активно с темата и какво беше учудването ми, когато в един блог, който доста редовно чета, а пък виждам, че и ти го правиш, попаднам на предпоследния пост, който бях публикувала и е от части свързан с темата. Ако знаех, че и до там ще се стигне, щях да драсна нещо по-сериозно :)

ratm said...

За блога на Антония ли говориш.
Сега те мярнах там, видях, че постовете са станали 117, добре върви за сега.

Да си призная честно блога на Антония за момента ми е любимият.