Friday, May 25, 2007

24 май, празник по български

Вчера на един от най-важните ни празници видяхме две от основните черти на българския народ.

От Канал 1 бяха направили много добро празнично предаване , казваше се "В час ли си".
Целта му беше да покаже на българите колко умни деца имаме. Имаше уникални вундеркинди и то в много различни области. Жалко, че целта на всички е чужбина, но все пак тук обучението е доста зле и ако бях на тяхно място и щях да взема подобно решение.

До тук добре, но гледах и мача Левски - Литекс. Играта няма да коментирам, но тази гавра която се случи е поредното нещо което може да те откаже да гледаш български футбол. Хвърлиха някаква бомба феновете на Левски, полицаите влезнаха при тях не знам защо, но тия лудите започнаха да чупят и хвърлят седалки по униформените. Жалко, че някой беше казал на полицаите да не ги бият. По едно време дори смешно стана да гледаш как седят охранителите и лудите фенове да ги замерят със седалки.
Още по-интересно стана като Батков обвини полицията за лошото си държане и това, че полицаите превивали децата на българския народ. При положение, че дори и деца нямаше, а кой ли луд би пуснал децата си в тази война.
Според мен, ако се премахне българският футбол, ще има доста по-малко омраза, пък и на никой не му е интересен вече.
Лошо е, че ставаме свидетели на подобни неща точно на 24 май.

2 comments:

Vera said...

Лошото беше, че дядо ми, който беше дошъл на бал, гледаше този мач и когато сестра ми се появи гримирана и с роклята, той беше във вихъра си да псува по най-безобразен начин и всички трябваше да го търпим!

Аз не случайно български футбол не гледам, правя изключение от време на време само за Левски - ЦСКА. Колкото до феновете, на тях и боят им е малко. Те не отиват да гледат мач, а да се надрусат и да правят мизерии. Яд ме е, че заради тях и в Европа се изложихме.

ratm said...

Абе като видях и футболистите да викат "Бии чорбата по главата" и трагедията стана пълна.
Смешна картинка.