Sunday, June 10, 2007

Футболна драма в Испания

Преди секунди завърши най-чаканият и най-интересен кръг в Испания.
Понякога си мисля, че има някаква измама и не е възможно да е толкова интересно.
И двата претендента за титлата Барселона и Реал Мадрид играят решаващи мачове срещу отбори, които са готови на всичко за да ги победят. Мачовете не ги гледах, заради мега интересното предаване "Нощни Птици" с гост Тити Папазов и уникалните му истории, но гледах репортажите и головете. Тече 88-ма минута на мачовете. От едната срана Барселона води на градският си съперник Еспаньол с 2:1(един от головете вкарва Меси с ръка, точно копие на най-известният гол на Марадона), а от другата страна Сарагоса води на Реал със същият резултат. Последен напън на белият балет и гооооол. В 89-та минута новата звезда на Реал, холандецът Ван Нистелрой вкарва изравнителният гол, но никой не се радва. В същата минута на другият стадион, звездата на Еспаньол Тамудо се измъква от защитата на Барса и с точен удар матира и вратарят.
Хората не могат да повярват. Феновете на Реал на другият стадион разбират резултата и изпадат в екстаз. Меси дори започна да чупи рекламните пана на собственият си стадион от яд.
Ако не стане някой много брутален гаф с Реал следващият мач, те ще вземат титлата в Испания, титла която ми изглеждаше смешна преди година, но Капело се доказва отново като велик треньор, щом от развалината Реал направи шампионски отбор.
Аз лично съм антифен на Барселона и се радвах доста. Дори за миг повярвах, че има Господ и той е помогнал феърплей-а да победи.

No comments: