Friday, November 2, 2007

Търси се лек за болно гърло


Вече пети ден съм с прецакано гърло и не мога да се оправя. Пих всякакви хапчета, нищо. Ужас, ужасссс. Ако знаете някоя бабина рецепта, която може да ми помогне, споделете. Направете добро.

8 comments:

velqn said...

За болно гърло се пие топло прясно мляко със сода бикарбонат. Налепите се махат, като се натърка гърлото директно със сода или с нишадър. Може да се направи компрес, като мъжка носна кърпа се намокря с ракия овива се гърлото, после се слага вестник и накрая се завързва с найлон.

Това съм го пробвал, работи.

fuck the norm said...

чай с мед,човече

ratm said...

Kano, благодаря, ще пробвам това с млякото.

Забравих да кажа, че мед не мога да понасям, което изключва доста от рецептите.

Vera said...

Да, и аз се третирам по този начин, като ме боли гърло - дъгите на сливиците ги намазваш със сода, оставяш да поседи така и после изсмукваш една лъжица мед, защото иначе содата продължава да щипе. Аз също не обичам мед, но тогава се прежалвам. Потвърждавам, че върши работа, понеже имам доста стаж с огромните си сливици, които лепят всякакви възпаления.

Tarna said...

И мен много често ме боли гърлото. Когато има налепи, това е вече възпаление, тогава ползвам метода със содата, но предварително увивам памук на клечка /молив или нещо подобно/, натопявам го в чай от лайка, после в сода и обирам налепите.
Ако няма налепи смуча бонбони- Carmolis-направени са от билки. Препоръчвам зелените, защото са без захар. Има ги в аптеките, 2лв и нещо струва пакета.

Unknown said...

Абе честно казано, вземи си все пак Трахизан (за смучене) и най-обикновените бонбони Голиа Актив също са ми помагали бързо.

Chui said...

пробвай греано червено вино с черен пипер (ако е домашно още по добре)
дишат се и изпаренията от виното , за облекчение

Reni said...

Хебитусин/бонбони за болногърло и кашлица/ Просто са уникални. По-важното, е че са на билкова основа. Могат да се ползват и от деца/бременни