Saturday, November 10, 2007

The Bourne Ultimatum

Нямах намерение да гледам филма, но една позната ми го препоръча, пък и има оценка 8.4/10 в imdb. Нормален екшън, но и повече не съм очаквал. Нашият беше по безсмъртен и от Брус Уилис в "Умирай трудно", но не това беше проблемът. През цялото време гонеха Мат Деймън и камерата се мърдаше толкова силно, че нищо не се разбираше. Понякога дори когато не мърдаше камерата не спираше да се движи. Наложи се да го изледам на два пъти, защото след един час пред екрана и ме заболя главата.

Ако сте някакъв извратен мазохист, може би ще ви е интересно да го гледате, но на нормални хора не бих го препоръчал.

4 comments:

Longanlon said...

Филмът наистина е яко тъп. Почвам да се замислям дали imdb не прави някаква търговия с тия оценки, щото ми се вижда невъзможно няколко хиляди души да го харесат толкова, че да му дадат над 7, камо ли пък над 8.

И един съвет - позволи "анонимни" коментари в блога си - както повечето хора, не искам да пиша коментари винаги с профила си от блогър, а с моя истински блог :)

Windy said...

Да, imdb отдавна не е мерило за гледаемостта на филмите. Или поне по-новите такива. Няма да спре да ме удивлява факта, че "Изкуплението Шоушенк" е номер 1 в топ100.
Малко оф топик (с извинения ;)). Ние в крайна сметка познаваме ли се? Не видях кю в профила и затова питам тук :)

Bla said...

Гледа ми се, пък и рейтингът му наистина е висок (ако imdb не е критерий, то rottentomatoes по-може да се възприеме като такъв), но не съм го врътнал още, защото имам да наваксвам с двойката. Първият се ядваше.

Anonymous said...

На мен пък "Ултиматумът" ми хареса:)

Камерата мърдаше, да, но това е снимачен похват, не е случайно, а не че са нямали пари за да слочат камерата на релси :-D

За мен лично -- оценка 8/10:)

Първият беше добър, и вторият, и третият. От малкото случаи когато Холвуд не се е изложил с продълженията:)