Thursday, March 6, 2008

Шампионска лига - обзор на 1/8 финалите

Може да се каже, че Шампионската лига е най-добрия футболен турнир. Има всичко, което може да иска един футболен фен. Смятам да направя обзор на вторите осминафинални както аз съм ги видял.

Милан - Арсенал: Започвам с загубата на любимият ми Милан. Беше донякъде очаквана, поради много добрата игра на Арсенал, но тайно се надявах, че росонерите може да направят нещо. След дълго отлаганото подмладяване сега е идеалното време. В мача се видя умората на старците и е почти сигурно, че поне 5 от тях ще се откажат. Двубоя беше интересен, сега вече знам как ще умра. На някой мач на Милан просто сърцето ще ми спре, само дано да не е прекалено скоро.

Манчестър Юнайтед - Лион: Жалко за момчетата от Лион. В Манчестър не показаха и една трета от играта им в миналият мач и това доведе от отпадането им. Не вярвам Манчестър да стигнат дори до финал.

Севиля - Фенербахче: Това беше най-интересния мач във вторник и дори поднесе една от изненадите на осминафиналите. Вратарят на фенерите допусна две елементарни грешки в първите десет минути и всички очакваха лесна победа за Севиля, но за съжаление на феновете им, играчите на Фенербахче се върнаха в мача и стигнаха до продължения и дуспи. Тогава настъпи часът на Волкан(вратаря на Фенербахче). След като почти не провали отбора си с грешките си в дуспите беше невероятен. Спаси три удара и помогна на отбора си да премине в следващия кръг.

Реал Мадрид - Рома: Много се израдвах на победата и красивата игра на римските вълци. Отборът им се обиграва от няколко години сега се намират в топформа. Последните години доста хора обвиняваха Анчелоти, че Милан играе повечето си мачове само с един нападател, но какво да кажем за Рома. Преди година дори нямаха нападател, тази имат само един(Вучинич), но се справят перфектно. Играят най-красивият футбол в Италия. За Реал трудно може да се говори. За кой ли пореден път отпадат точно в тази фаза. Все им липсва нещо и както карат няма и да го открият. Добро нападание имат, но с тази защита просто няма как да пробият в Европа.

Порто - Шалке 04: Това беше втория мач с много драма и изненадващ край. Всичките 90 минути се играха на Шалке на вратата. Вратарят им беше уникален, дори след едно спасяване с крак ми заплича малко на вратаря от Shaolin Soccer. Единственият шанс да му вкарат гол беше с много точен удав в някой от горните ъгли на вратата, както и стана в 86-та минута. Така за втори път в този кръг се стигна до дуспи. След като играча на Шалке хвана и три дуспи, той се превърна в играч на мача. Може би най-добрия в цялата му кариера.

За Челси - Олимпиакос и Барселона - Селтик няма какво да говорим. Още преди мачовете се знаше кои ще се класират.

А за Интер - Ливърпул, вярвам, че ако Ибрахимович играе нерадзурите почти сигурно ще продължат в другия кръг. Опасното е, че при един случаен гол на Ливърпул, Интер няма как да върнат четири.

4 comments:

Anonymous said...

Приятелю,


Всичко добре, ама ти гледа ли първия мач Интер-Ливърпул? Та Интер не минаха центъра и нямаха удар към вратана на Л. Как тогава отсъди, че този бездарен отбор ще вкара 3 гола на Л-пул?

То бива запалянковщина, ама чак пък толкова;)

ratm said...

Приятелю, всичко е запалянковщина.
Това каквото е било в първия мач, не означава нищо. Вярвам, че Интер ще покажат истинското си лице в домакинството си и ще остранят Ливърпул.

Anonymous said...

за всичко си прав, но трябва да погледнеш реално на срещата Интер-Ливърпул. Ако Ибра играел какво щяло да стане ... На Интер Ибра им е последният проблем, в момента им липсват трима класни защитника, това значи че ако искат да не им вкарат гол в реванша трябва да играят за 0:0. Което според мен едва ли ще стане поради формата на Торес, а и нападателния футбол който Манчини изповядва. Мачът е от ясен по-ясен X2, който не вярва ще повярва другата седмица.

п.с. един истински фен на Милан дори да си го мисли не трябва да се изказва положително за Интер ... аз не съм фен и на двата, просто мнение ;)

ratm said...

Аз съм фен на Милан и на Италия.
Радвам се за всеки отбор от Италия в евротурнирите.