Friday, January 23, 2009

E-mail Marketing въпрос

Работя в малка фирма. Имаме списък с около 30 000 mail-a на фирми, които биха проявили интерес към нашия продукт. Пращаме писмата с програма от хоста ни, но ако се опитаме да ги пратим наведнъж всички писма се задръства мрежата, защото писмата ни съдържат pdf файлове с големина около няколко mb.
Може ли някой да ми предложи програма която автоматично да изпраща писма през няколко минути и така да не задръства мрежата?

16 comments:

Anonymous said...

Бате, за какъв маркетинг говориш, та това си е чиста проба спам, и то от най-гадния:( Стегни се, не прави глупости.

Mike Ramm said...

Доколкото знам от американските блогъри, Aweber (http://www.aweber.com/) е най-добрата. Мисля че не е и скъпа.

Anonymous said...

Ха-ха, ето кой разбира от спам :/

Anonymous said...

Анонимчо е много прав. Изпращането на 30000 мейла с прикачен няколкомегабайтов файл е най-гадния спам, който съществува. Ако аз получа нещо такова, обикновено набутвам домейна в блеклиста...
Защо вместо това просто не си качите файла на сървър и да си изпратите спамчето само с линк за сваляне. Така хем няма да сте много досадни, хем ще видите колко хора наистина се интересуват от каквото им пращате.
Разбира се най-добрият вариант е да не пращате непоискана поща - непрофесионално и адски досадно е.

ratm said...

Пощите са събирани главно с тази цел, а не са купувани на кило.
Всеки, който получи пободно писмо и не иска да получава повече, просто ни сигнализира и го махаме от списъците.
За какъв спам въобще говорим?

ratm said...

Въпроса е, че като пратиш писмо с линк дали въобще някой ще го отвори.
Шансът да го помислят за вирус според мен е много голям.

Anonymous said...

Трябва да си супер нахален, за да си мислиш, че 30000 (тридесет хиляди) фирми могат да се интересуват от твоя продукт. Освен ако не си, примерно, електроразпределително дружество. И на кого пробутваш "Пощите са събирани главно с тази цел" - какво, направил си си един тесктов файл и прилежно си си записвал адреси на потенциални клиенти? Хайде, моля ти се!

ratm said...

Хахахха, колкото и странно да звучи ДА.
Това съм правил два месеца.
Събирал съм mail-и на фирми, които биха проявили интерес.
И не говорим само за фирми от България.
Може би това трябваше да го уточня по-рано. Фирмите са в цяла Европа.

ratm said...

Някоя друга освен Aweber?

uv said...

Неприятна работа е спамът, особено в тези размери.

Пипнете си хоста да sleep()-ва между мейлите. Изпращането ще отнема поне с 10 часа повече, но пък ще ви отпадне големия проблем. И, естествено, кой чете мейл от по няколко мегабайта PDF. Намалете му размера. 300k max...


g

Anonymous said...

Има куп невръстни пикльовци, които се мислят за големи специалисти по маркетинг, а истината е, че не могат да изкарат нищо от Мрежата.

Аз, като истински специалист по Интернет маркетинг, който печели вече 5 години хиляди от Мрежата, мога само да повторя основното правило на маркетинга: "The Money is in the List."

Щом имате такъв клиентски списък трябва да го обслужвате непрекъснато. Но ви е нужна подходяща програма.

Mike е прав- aweber.com е добра програма. Има и други. Най- добрата е тази, която предлага най- печелившият сайт в човешката история internetmarketingcenter.com

ratm said...

Тези mail-и са разделени в 50 групи.
Сега пращаме на по една група през няколко часа. Но ако има специална програма, която да върше тази работа няма смисъл да си губим времето.

А за списъка се грижим редовно. Доста хора ни пращат новите си пощи да ги адваме, има и доста дето се отказваха в началото(така нареченото отсяване), абе нормално си е всичко.
Не знам за какъв спам толкова говорите.

Anonymous said...

phpList е програмата, която ти трябва. разделяш си кампанията на batch-ове от по 1000/час и всичко е тип-топ.

но недей да спамиш, пич, гадно е. такива като теб ги кълна всеки ден по много, че ми задръстват опашките на мейл сървърите с bounce-backs.

Anonymous said...

Проверете си пощата, писах ви за конкретно решение на проблема.

ratm said...

Благодаря много.

Dark Lord said...

Стига сте обвинявали човека за спамер. След като email-ите са събрани по човешки начин (т.е. с директно допитване), а не с харвестър или откраднати от някъде, мисля че няма проблем да им пратиш един мейл. Сега с големината е проблем, но това ти най-добре ще си го прецениш.

PHPList е относително добра програма, но не съм сигурен дали може да атачваш файлове. Според документацията му може, ама най-хубаво е да провериш и сам. Друго, което може би е хубаво да направиш е да видиш дали там, от където ще пращаш (разбирай хостинга ти) нямат ограничения на брой изходящи писма на ден/час и да се съобразиш с тях.

Също така имай предвид, че при пращането на такъв голям брой писма, все някой ще те листне като спамер. Ако това се случи, трябва да преустановиш пращането и да поискаш да бъдеш премахнат от въпросният списък, в който фигурираш.

Успех!