Wednesday, March 28, 2007

Аматьорска фотография

След като си купих цифровия фотоапарат се запалих по фотографията.
Започнах да снимам всякакви глупости и си направих юзър в фото форума.Показваш си снимките и всички ти ги оценяват и дори дават съвети, което за аматьори като мен е перфектно.
Вчера да се похваля дори две от снимките ми бяха оценени от юзър който има голям рейтинг.
Ето ми юзъра, ако не стане от този сайт просто потърсете "ratm18", мисля че регистрацията е задължителна.

4 comments:

Vera said...

Хубави снимки, аз нищо не разбирам от фотография, но все пак ми допадат :) И котето много ми допада също, твое ли е?
А с какъв фотоапарат снимаш? Иска ми се скоро да си взема и аз нещо цифрово, обаче да е що-годе хубаво, не просто така, за отбиване на номера.

ratm said...

И двете котета с комшииски, но ги храня по малко и сме добра комбина.
Пък и за модели ми излизат ефтино:)
Преди половин година си купих този http://www.photo.store.bg/c/p-p/m-727/id-10450/6-1-mp-cifrov-fotoaparat-practica-dcz-6-2.html
За сега ме устройва, но ако имам пари някога бих си взел един професионален.Моят си има и мп3 плейър и като си пътувам по студентските ми работи си слушам музика и си куфея по улиците на Благоевград.Ако минаваш из този град и видиш един дето си денса като луд да знаеш, че съм аз, други подобни няма.
512мб карта ми стига за снимките и за музиката.Все пак след всеки поход си качвам снимките в компа и избирам какво ценно има.
След като си купиш фотоапарат вече започвам да разбираш какво е важното в него.Почти всички гледат мегапикселите, но това се оказа, че не е толкова важно.Доста по-важен е зумът на фотоапарата, бързината на снимане, фокусиране при движение на предметите и разни др. подобни неща.
Аз бих ти препоръчал, ако разполагаш с подобна сума този фотоапарат
http://www.datacom.bg/shop/front/show.php?121/0/0/3040/1/15/0/0/1/0

Vera said...

Съдейки по моя пес, животните са най-добрите модели - никога не се дърпат от снимки, защото им е подут корема, размазал им се е грима или не били фотогенични :)

Мерси за обстойната информация, която си дал. Сумата ме устройва и даже се чудех как е възможно да има Canon на такава цена. Обаче незнайно защо съм решила, че държа да не е с нормални батерии фотоапарата, ами да е с такава... не знам как се води, дали и тя е литиево-йонна, с други думи, такава като на телефоните.

Иначе, ако минавам през Благоевград, непременно ще се оглеждам кой и как танцува :)

ratm said...

В този форум препоръчват сега този фотоапарат.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09021038
Той е точно с LI-ION БАТЕРИЯ + ЗАРЯДНО УСТРОЙСТВО, но е 500лв, а това са си доста пари.Но пък има доста голям обектив което е рядкост за подобен фотоапарат.
Моят е с две презареждащите се батерии и ги зареждам поне по 15 часа, литиево йонните не знам колко точно се зареждат, но мисля, че не е болка за умиране.