Thursday, October 18, 2007

Сиянието

Днес се прежалих и най-после гледах Сиянието. Досега го пропусках само, защото режисьор е Стенли Кубрик, а още не съм харесал нещо негово. Тъй като чух само добри думи за филма и е по Стивън Кинг реших, че някак как да го пропусна. За съжаление не ми хареса. Може би не съм го разбрал, но не видях нищо добро в него. Сценарият не беше нищо особено. Не съм чел книгата и не мога да си преставя как е написана, но не ми се вярва да е точно по филма, защото това може да се събере на един лист. Актьорската игра не беше нищо особено. Първият час спокойно, втория час само тичане и викане. Саундтрака беше най-изнервящото нещо във филма. Филмът за съжаление не беше скучен, за съжаление беше изключително дразнещ и дори не разбрах финала.
Ще изслушам с интерес всеки, който се опита да обясни какво толкова добро има в този филм.

2 comments:

iffi said...

За Кубрик - пробвай "Портокал с часовников механизъм"

За филма като цяло - моето мнение е напълно противоположно на твоето. Смятам, че Джак Никълсън изигра ролята перфектно, а режисьора, си е свършил работата както трябва. Но така или иначе зависи по какъв тип филми си падаш и т.н.

За книгата - книгата е страхотна, една от най-добрите на Кинг. А това дали на теб ще то хареса, зависи дали харесваш жанра по принцип :-)

ratm said...

Естествено всичко е въпрос на вкусове, но просто не мога да разбера как не съм чул един дето не му е харесал. Явно проблема е в мен.