Monday, October 29, 2007

Местни избори в Петрич

Като изключим, че се разболях точно на изборите друго всичко мина добре. Бях застъпник за две партии, което е малко незаконно, но при толкова много застъпници и за десет партии да наблюдавах пак нямаше да е проблем. Този път имаше доста кандидати, но за жалост изненади нямаше. Все пак ще има балотаж между старият кмет и симпатичния двойник на Любо Нейков, Костадин Чорбаджийски.
Лично аз ще гласувам за втория, защото досегашния кмет не е направил почти нищо хубаво и мисля, че трябва промяна. За съжаление той бие главно с гласовете си в селата, където е възможно да направи някоя шмекерия.

Edit:
Забравих да спомена, че ми хареса и рекламния плакат на Гергьовден, но хората им както винаги не впечатляват с нищо. Идеята за овците е от играта "Sven", който я е играл знае за какво става дума.

4 comments:

Essme said...

Ооооооо разкажи разкажи! Как мина кампанията!? А с Коцето какво стана?! Беше ли кандидат!?

ratm said...

Беше, но дори и той знаеше, че няма да стане. Доколкото помня има 5% за него, но все пак е общински съветник. Един приятел разказа една случка, която е станала в някое от селата. Набързо са свършили бюлетините и след това новите дето са ги донесли са били вече с маркиран кандидат кмет, естествено за Вельо Илиев. Не случайно има 33% гласува, а вторият само 14%. И то без никаква кампания.

ratm said...

Преди малко гледах по кабеларката някакво събрание и там бяха всички кметове без Вельо Илиев. Искаха касиране на изборите, щото им е писнало от негови шмекерии.
Мисля, че шансовете им са доста голями и могат да направят нещо.

Essme said...

Благодаря!
При вас изборите винаги са интересни ;)