Monday, December 31, 2007

Last two weeks

Леко се поизгубих последните две седмици, но все не остава време за блога, така че ще разказвам накратко всичко интересно, което се е случило.

Преди десет дни бях на откриването на Националната изложба „Българска археология 2007” в Националния археологически институт с музей при БАН. Досега не бях ходил в този музей, общо взето ми хареса. Видях се с бившите шефове, което и беше целта на пътуването. Не успях да се снимам със Стефан Данаилов, дори не го видях да присъства, а уж бяхме поканени лично от него. Видях и нещата, които бяха представени от разкопките край Петрич. Бях ги виждал само на обекта без да се почистени и като ги видях сега разликата беше доста голяма. Като цяло доста приятно си прекарахме, като изключим шесте часа път с такси, защото от кметството бяха решили да ни прецакат като ни се обадят половин час по-рано да ни съобщът, че не могат да ни отпуснат кола.

########################################

В работата изтеглихме коледни награди за абонатите на кабелната. Точно 4 часа отне тегленето на 5 човека. Проблема беше, че като изтеглиш 5 човека след това изписва, че спечелилите са изтеглени и не става повече. Първия път шефа сгафи и трябваше да измислиш как да излъжем програмата. Пробвах всичко, триене на програмата, триене от регистрите, дори и System restore, но нищо. След това го пробвахме на друг компютър и стана. Другия проблем беше, че трябва да се запише с камера, за да е всичко открито. Имаше едно малко дете, което трябваше да изтегли. Казаха и какво трябва да прави и че бавно трябва да натиска интервала и започнахме снимките. На третия изтеглен обаче момичето се шашна и натисна няколко пъти копчето и хайде пак на друг компютър. Когато обаче си повтори грешката и на следващият компютър, решихме друг да тегли имената. До тук добре, всичко стана, изтеглихме печелившите. Най-голямата награда беше 32 инчов плазмен телевизор, който се падната на някакъв пияница. Късмет какво да го правиш.

########################################

Започнах да играя новата NFS. Идеята да прилича на Grand Turismo е добра, но има доста глупави моменти в играта и няма да я издържа дълго.

########################################

Сметките ми да снимам зарята се провалиха. Щяхме да сме в един приятел с голяма къща от където се гледа перфектно зарята, но в последния момент всичко се оказа, че ще сме в къща с никакъв изглед.

2 comments:

Вещица в чужбина said...

Надявам се за сметка на "никаквия изглед" да сте си прекарали много весело! Много щастие през новата година!

ratm said...

Настъпи обрат и отидохме отново в къщата с хубавия изглед. Само дето не успях да се сдобия със статив и не станаха толкова добри снимки колкото очаквах. Ще ги покажа, като имам време, че тия дни колегата е болен и съм аз всеки ден.