Saturday, January 26, 2008

Каде изчезна жанра - комедия?

Днес исках много да изгледам някоя комедия. Влязох в замундата и започнах да ровя. Ровя си аз, но не намирам нищо. Повечето филми са стари и гледани, а останалото е романтични комедии в които няма нищо смешно и младежки комедии, които определено не ме привличат. Има и филми като He Was a Quiet Man описани като комедия - драма. Пълни боклуци. Вчера на Чарли Чаплин се смях повече отколко съм се смял на комедиите през последните 3-4 години.
Къде изчезнаха чистите комедии от типа на "Мозъчни донори" и "Ейс Вентура"?
Защо толкова добри комици като Джим Кери, Уил Смит и Aдъм Сандлър се ориентират към други жанрове? За сега само анимациите разсмиват, но се правят по 2-3 на година, което е свръх малко. Нали за това са филмите, да може да разпуснем малко, а какво по-хубаво от една добра комедия може да направи това?
Жалко, много жалко.

7 comments:

Vera said...

Ами за сметка на малкото комедии, се правят много комедийни сериали. Просто да разсмееш един човек е много по-трудно, отколкото да го разплачеш, и явно на режисьорите не им се занимава с трудни неща.

Anonymous said...

Порови се из сайтовете за анимета. Азиатския хумор се различава доста от американския и може да намериш нещо ценно =)

Anonymous said...

За съжаление не съм фен на аниметата.
Но мога да се похваля, че преди малко изгледах Jeff Dunham: Spark of Insanity. Досега не бях гледал вентролог и нямах никакви очаквания, но тоя пич е много добър. Ако досега сте го изпуснали като мен, няма да е лошо да го свалите. Сигурен съм, че ще ви хареса, пък и всеки има нужда от малко смях.

Вещица в чужбина said...

Аз, лично и за жалост, в последно време не мога да намеря нито един филм, от който и да е жанр, който да ме грабне. Може и в мен да е проблема. Може би и защото в последно време не мога да стоя и 20 мин. на едно място. Въпреки че с моята приятелка скоро ходихме на "Аризонса мечта" и много се изкефих.

joker said...

I like your blog. I think it is cool... the contents are interesting in my opinion. I'll come back for more, keep it up!

Do drop by my blog and have a look.

http://1jokeaday.blogspot.com

Satany said...

И аз като Vel не мога да си харесам никакъв филм,мъжо все ме обвинява че гледам все стари филми.Явно Carreragt е права-залага се на изпитани неща и никой не иска да прави нещо,от което не е сигурен че ще спечели.

Anonymous said...

Hello. And Bye.